2009. augusztus 19., szerda

Egyik kedvenc muffinom...

Diós muffin eperrel...
Hozzávalók 12 db-hoz:
  • 25dkg eper
  • 8dkg vaj
  • 10dkg cukor
  • 4 tojás
  • 3dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 3 ek. tej
  • 20dkg darált dió
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1 ek.porcukor
Elkészítés:A sütőt 180 fokra előmelegítjük ( gázsütő 2 fokozat).A vajat habosra keverjük, és apránként beleszórjuk a cukrot, majd addig keverjük, míg a massza kifehéredik. Ezután állandó keverés mellett hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját. A fehérjét félretesszük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojásos masszához, beleöntjük a tajat, rászórjuk a darált diót és az egészet lazán összekeverjük. A félretett tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. a muffinsütő mélyedéseit kibéleljük a papírkosárkákkal, és beletöltjük a tésztát. Egyenletesen elosztjuk rajta az epret. A sütőben kb. 25 perc alatt aranysárgára sütjük. A süteményt a kosárkákkal kivesszük a formából, és rácsra téve kihűtjük. A fahéjat összekeverjük a porcukorral, és ezzel meghintve tálaljuk.


Bon Appétit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése