Kijevi Szelet
Tésztához:
- 50dkg liszt
- 16dkg margarin
- 25dkg cukor
- 4 tojás
- 1 sütőpor
- 2-3 ek. tejföl
- dió
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15dkg cukor
- 8dl tej
- 20dkg vaj
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk amit 4 fele osztunk. A 4 golyót 4 lappá nyújtjuk és a felvert tojásfehérjés, cukros habbal megkenjük. Apróra vágott diót szórunk rá. Ajánlom, hogy az első lapot a tepsi belsejébe süssétek ki a másik háromat a hátulján ( vagyis fordítsátok meg a tepsit). A krémhez szokásosan csináljuk meg a pudingot ( por+cukor+tej). Majd ha kihűl tegyük bele a vajat. Ha ez mind kész rétegezzük. Tészta, krém és így tovább...
Isteni!!
Nagyon guszta!
VálaszTörlésÜgyes!