2010. október 23., szombat

Édes és krémes




Kijevi Szelet

Tésztához:

  • 50dkg liszt
  • 16dkg margarin
  • 25dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 sütőpor
  • 2-3 ek. tejföl
  • dió

Krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15dkg cukor
  • 8dl tej
  • 20dkg vaj

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk amit 4 fele osztunk. A 4 golyót 4 lappá nyújtjuk és a felvert tojásfehérjés, cukros habbal megkenjük. Apróra vágott diót szórunk rá. Ajánlom, hogy az első lapot a tepsi belsejébe süssétek ki a másik háromat a hátulján ( vagyis fordítsátok meg a tepsit). A krémhez szokásosan csináljuk meg a pudingot ( por+cukor+tej). Majd ha kihűl tegyük bele a vajat. Ha ez mind kész rétegezzük. Tészta, krém és így tovább...

Isteni!!







1 megjegyzés: