2010. július 19., hétfő

Ananász torta


Hozzávalók:
-1 konzerv ananász
-12 tojás
-cukor
-2ek. étkezési zselatin
-2dl tej
-liszt
-1 cs. sütőpor
-6dl tejszín

Piskóta:(8 tojásból) Szétválasztjuk a sárgáját és a fehérjét. A sárgájához 8-9 ek. cukrot keverünk habverővel. Külön felverjük a fehérjét, majd ezeket egybeöntjük. Amikor jól összekevertük, beleszórjuk a 8 ek lisztet és 1csomag sütőport. Kikent és kilisztezett torta formába öntjük. És mint a piskótát kisütjük!

Krém: 4 tojás sárgáját teszünk egy lábosba. kavarunk hozzá 4-5-6 ek cukrot ( kinek milyen az ízlése) és 2ek étkezési zselatint. Teszünk még 2 ek. lisztet bele majd egy bögre (2dl) tejjel csomómentesre elkeverjük és feltesszük főni. Amikor puding állagú , akkor levesszük és hűlni hagyjuk. Langyos állapotában az ananász levét. közben a 6dl tejszínt felverjük keményre. És az elkészűlt, kihűlt masszával összekeverjük

Összeállítás: A piskótát ketté vágjuk. Egy lábost kibélelünk celofánnal és az ananász karikákat belehelyezzük. Majd a fele krémet ráöntjük. Rátesszük a piskótát, majd a másik adag krémet és a másik piskótát. A kilógott fóliával betakarjuk. Hűtőbe tesszük 1-2 órára. Tálaláskor kiborítjuk egy tálcára.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése